Animaţii de concurs la Festivalul de Filme și Animație Metrion, în Ziua Turnului Babel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Igazsag, Victor Antonescu şi organizatorul festivalului Balazs Zoltan sunt aşteptaţi la Oradea
Radu Igazsag, Victor Antonescu şi organizatorul festivalului Balazs Zoltan sunt aşteptaţi la Oradea

Festivalul de Filme și Animație Metrion va începe astăzi cu o prezentare a animației din Europa Centrală și de Est, urmată de proiecția animațiilor înscrise în concursului organizat în cadrul festivalului. Toate acțiunile din cadrul MAFF au loc la Cinematograful Libertatea.

Festivalul de film și animație Metrion continuă cu animație portugheză și maghiară

"Prezentările şi proiecţiile din această zi vor ajuta publicul să-şi formeze o imagine despre scurta sau lunga istorie a animaţiilor slovace, sârbe, maghiare şi românești, respectiv despre situaţia actuală din aceste ţări", se arată într-un comunicat al organizatorilor MAFF. Patrovits Tamás, liderul Manifeszt - ASIFA Hungary,  va vorbi astăzi, începând cu ora 13.00, despre organizaţia maghiară pe care o conduce.  De la ora 14.00, studenta Sakardi Ildikó va prezenta departamentul de animaţie al Universității de Arte Moholy Nagy (MOME. Ea va fi urmată la ora 15.00 de regizorul şi directorul Lakatos Róbert, oaspetele festivalului. El le va vorbi celor prezenți despre animaţia transilvăneană şi cea poloneză. De la ora 17.00 Dragan Cukanovic va prezenta workshop-urile de creaţie din cadrul Festivalului Internaţional de Film şi Muzică Mediawave. Va fi urmat la ora 17.30 de Ivana Laucikova care va prezenta animaţia slovacă. De la orele 18.00 şi 19.00 participanții vor afla informaţii din culisele animaţiei românești contemporane şi animației de dinaintea revoluţiei din '89. "Daniel Teodoran Rareş va vorbi despre animaţia românească contemporană şi Radu Igazság va vorbi despre Studioul Animafilm din Bucureşti", se mai arată în comunicat.

Proiecții și concurs

Animațiile din cadrul concursului anunțat de MAFF, cu tema Turnul Babel, vor fi proiectate de la ora 20.00. Va urma decernarea premiilor. Tot atunci vor fi premiați și câștigătorii concursului de afișe. Câştigătorul concursului de animaţie va fi premiat cu 3.000 de lei, iar cel al concursului de afişe cu 1.500. Pentru seara de sâmbătă este programată și o petrecere, în clubul Gekko.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite