Angajatul CJ Bihor Nagy Andras, judecat pentru fraudă cu bani europeni, se declară nevinovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Nagy Mate Andras, director adjunct al Direcţiei de Implementare şi Proiecte Europene, trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție, susține că nu se face vinovat de fraudă.

CITEȘTE AICI CE ACUZAȚII ÎI SUNT ADUSE DIRECTORULUI DIN CADRUL CJ BIHOR

Angajatul CJ Bihor, alături de alte trei persoane din Satu Mare, au fost trimiși în judecată de DNA pentru că ar fi deturnat fonduri europene. "Domnul Pecsi Ferenc a câștigat bani pentru două proiecte europene. Eu, prin firma mea, am câștigat, prin licitație, două contracte pentru organizarea de seminarii, în cadrul acestor proiecte. Tot în acea perioadă am elaborat și un studiu pentru firma domnului Pecsi. Cei de la DNA susțin că am făcut un contract fals. Se înșală și voi demonstra asta în instanță", a spus Nagy Mate Andras pentru Adevărul de Seară Oradea. El a spus că toate plățile au fost făcute la timp și că nu se face vinovat de nimic.

Angajat la CJ din aprilie

Nagy Mate Andras a declarat că este angajat al Consiliului Județean Bihor din aprilie 2010, însă nu are statut de funcționar public, prin urmare nu există un conflict de interese ca urmare a faptului că deține o funcție de conducere într-o firmă care se ocupă de consultanță și elaborarea de proiecte pentru atragerea de fonduri și funcția de director adjunct al Direcţiei de Implementare şi Proiecte Europene. "Sunt angajat contractual. Am tot dreptul să am firma respectivă, pe care o dețin din 1994. Nu mă angajam ca director dacă exista un conflict de interese", s-a justificat directorul. El susține și că motivul pentru care nu îi sunt publicate declarațiile de interese și de avere pe site-ul CJ Bihor este faptul că nu are statut de funcționar public.

Oferă consultanță prin firma proprie

Firma directorului din cadrul CJ Bihor, Ego Trade din Borș, are printre domeniile de activitate: organizare de conferinţele profesionale, căutare de parteneri de afaceri, intermedieri afaceri, consultanţă pentru investiţii, căutare surse de finanţare, eleboarea cererilor de finanţare şi managementul proiectelor. "Biroul nostru, din anul 2003, este membru al reţelei „Centrul de consultanţă pentru IMM-uri" din regiunea Carpatică, reţea ce aparţine fundaţiei de interes public „Új Kézfogás Közalapítvány". Ca atare biroul nostru se află într-o relaţie contractuală cu fundaţia de interes public, cu sediul în Budapesta", scrie pe site-ul firmei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite