Oradea: Angajarea minorelor noaptea constituie infracțiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Angajarea minorelor noaptea constituie infracțiune
Oradea: Angajarea minorelor noaptea constituie infracțiune

Patronul unui bar din centrul orașului ar putea fi cercetat penal, fiindcă în localul său lucra o ospătară minoră. Este vorba despre un club din centrul orașului, numele acestuia fiind păstrat secret de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor.

„În urma controalelor în barurile de pe strada Republicii și Pasajul Vulturul Negru a fost identificată o minoră care lucra fără să aibă încheiat contract individual de muncă”, a spus în această dimineață Simona Iancu, director coordonator adjunct, pe probleme de relații de muncă. Potrivit acesteia, angajatorul a săvârșit o infracțiune, întreaga responsabilitate fiind pe umerii săi. „Este interzis ca minorii să muncească noaptea sau mai mult de patru ore”, a spus Simona Iancu.

Se muncește la negru
În urma controalelor efectuate în luna septembrie, acesta a fost singurul caz de acest gen depistat de către inspectorii ITM Bihor, deși au fost verificați 176 de angajatori, în cadrul campaniei „O zi pe săptămână”, în domeniul relațiilor de muncă. Aproape o sută dintre ei au fost sancționați, valoare amenzilor aplicate ridicându-se la 172.500 lei.  37 dintre angajatorii verificați practicau munca fără forme legale, fiind depistate 65 de persoane care lucrează fără contract de muncă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite