Anchetă internă la CFR în cazul întârzierii record a trenului Mangalia - Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întârzierea de nouă ore a trenului Constanţa – Oradea este cercetată. Ancheta vine ca urmare a sesizării făcute de orădeanul Szabo Odon, care acuză CFR că l-a băgat în spital, după ce a stat aproape 24 de ore în tren.

CFR îşi bate joc de călători: nouă ore de întârziere pe ruta Constanţa - Oradea


CFR Călători a anunţat astăzi că a demarat o anchetă, după ce Adevărul de Seară Oradea a prezentat cazul orădeanului Szabo Odon, care spune că a ajuns în spital după ce a petrecut aproape 24 de ore în trenul Mangalia – Oradea. Trenul a înregistrat o întârziere record de nouă ore. Acceleratul, care trebuia să ajungă în staţia din Oradea la 7.55, a ajuns de fapt la 16.40. “CFR Călători a demarat o cercetare asupra cauzelor întârzierii trenului 1631 din 13 august 2010, pe relaţia Mangalia – Bucureşti – Oradea. După finalizarea cercetării, vă transmitem concluziile”, au spus reprezentanţii CFR Călători.
“Eu stăteam în picioare şi copiii pe bagaje. Nu se puteau opri din plâns”, îşi aminteşte orădeanul Szabo Odon. Acesta va da în judecată CFR după ce, la întoarcerea de la mare, a ajuns pe patul de spital, în urma unei crize la rinichi, iar fiul lui Benjamin, de 14 ani, s-a ales cu otită.


CFR a recidivat


Bătaia de joc la adresa orădenilor care călătoresc cu trenul Mangalia – Oradea nu se opreşte. În această dimineaţă, acelaşi tren a ajuns în gară cu o întârziere de peste o sută de minute. „Nu aş fi crezut că trenul va avea o asemenea întârziere. Mă aşteptam ca după experienţa de zilele trecute, când a întârziat nouă ore, cei de la Căile Ferate Române să remedieze situaţia, dar văd că nu au făcut nimic”, a mărturisit orădeanul Ioan Martin.
„Eu lucrez în sistemul CFR de aproape 35 de ani, dar pot să spun că este inadmisibil ca persoanele care dau bani pe bilet să aştepte ore întregi în compartimente. Problema a apărut de ceva timp din cauza reducerilor de personal, pentru că angajaţii care au rămas nu mai pot să facă faţă singuri”, a explicat Marta Dombi, controlor CFR. Femeia îşi aştepta dimineaţă copilul care se întorcea de la mare cu trenul.

Este inadmisibil ca persoanele care dau bani pe bilet să aştepte ore întregi în compartimente.
Marta Dombi, controlor CFR

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite