Oradea: Anchetă finalizată în cazul tânărului electrocutat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor a finalizat verificările în cazul lui Dănuţ Sabău, băiatul de 17 ani care a murit electrocutat, căzând de pe acoperişul pensiunii Salomi, în luna august.

Pe acoperiş erau patru fraţi din aceeaşi familie, iar doi dintre ei au fost electrocutaţi.

„Tripletul a murit prin electrocutare, din cauza unui scurtcircuit la echipamentul electric”, a spus, în această dimineaţă, Eugen Cîrmaciu, director coordonator adjunct la ITM Bihor. Acesta crede că responsabil pentru accident ar fi posesorul instalaţiei, administratorul pensiunii. Dănuţ, alături de cei trei fraţi şi tatăl său, lucra la schimbarea ţiglelor de pe acoperişul pensiunii, fără contract de muncă.

Interes comercial

Vio Pelean, administratorul pensiunii, nu se consideră responsabil pentru moartea prematură a tânărului. „Era o înţelegere între mine şi Petre, tatăl băiatului. Fiul cel mare urma să se căsătorească şi fiindcă nu aveau bani, mi-au propus să mă ajute, iar eu să-i las să-şi facă nunta la mine”, povesteşte Vio Pelean.

Acesta spune că familia tripletului nu-l acuză de nimic. Mai mult, Vio Pelean declară că băiatul care a murit nu s-ar fi electrocutat şi că acesta ar fi căzut de pe acoperiş de spaimă, când şi-a văzut fratele electrocutat. „Familia lui Dănuţ mi-a spus că acesta simţea că va muri, cu două săptămâni înainte de accident repetând mereu că el nu va apuca să-şi ia carnetul de şofer, ca fraţii săi”, a spus Vio Pelean.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite