Ancheta continuă la Suplacul de Barcău după ce 500 litri de țiței s-au scurs în apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetă la Suplacul de Barcău după ce o conductă s-a spart iar cantităţile de ţiţei scurse au ajuns într-un canal colector care se varsă în râul Barcău. Poluarea este restrânsă și nu a provocat pagube. Autoritățile rămân în alertă pentru că, în cazul în care ar ploua și ar crește debitele apelor, poluarea s-ar extinde și consecințele ar fi grave. Pentru a stopa poluarea râului, echipele Petrom au ridicat baraje, incl

Una dintre conductele Petrom de la Suplacul de Barcău s-a spart de două ori în ultimele zile. Primul incident a avut loc în 16 iulie iar al doilea a avut loc luni spre marți noaptea când o parte din țiței s-a scurs în canalele colectoare și de acolo în râul Barcău.

Pentru a evita poluarea apei echipele Petrom au ridicat  baraje  și au săpat mai multe canale de colectare. Este posibil ca demersul acesta, realizat rapid, să-i fi scăpat de o amendă usturătoare.

"Echipele noastre sunt la fața locului și monitorizează calitatea apelor. Poluarea a fost relativ mică, nu a afectat flora și fauna. Suntem în stare de veghe, pentru că, dacă ar crește debitul apelor ar fi pericol ca poluarea să se extindă, iar atunci vom dispune închiderea barajului", spune Anca Mihociu, purtătorul de cuvânt al Direcției Apelor Crișuri. "Acum verificăm impactul. Așteptăm buletinele de calitate a apelor. Dacă acestea vor ieși bune înseamnă că echipa Petrom a acționat suficient de repede pentru a preveni pagubele și nu vor primi amendă", explică Mihociu.
Și inspectorii Agenției de Protecția Mediului lucrează zi și noaptea pentru a elimina din zonă solul contaminat.

Citește astăzi în Adevărul de Transilvania cum luptă autoritățile
și echipele Petrom pentru a nu ajunge poluarea peste graniță

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite