Amenzi usturătoare pentru companiile care au lipit afișe pe stâlpi ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circul Americano a ajuns la Oradea
Circul Americano a ajuns la Oradea

Inspectorii poliției comunitare au ieșit din nou la vânătoare de companii. Peste 60 de firme au fost controlate timp de o săptămână atât în ce privește achitarea taxei de firmă cât și în privința celei de publicitate. Amenzile împărțite depășesc 10.000 de lei.

Angajaţii Poliţiei Comunitare Oradea au desfăşurat activităţi de verificare în teren în ceea ce priveşte amplasarea afişelor colante pe raza municipiului Oradea.

Au fost aplicate opt sancţiuni de peste 13.000 lei unor firme, pentru promovarea de evenimente culturale sau artistice fără respectarea legii.  „Amplasarea afişelor colante se va face doar în locurile special amenajate în acest sens; toate afişele vor fi avizate de serviciul de specialitate din cadrul Primăriei Oradea, așa cum se arată în regulamentul aprobat de Consiliul Local.
De asemenea, au fost verificate 69 de societăţi comerciale privind existenţa taxei de firmă şi a celei de publicitate.

Regulament pentru instituții

Instituţiile publice cum sunt Teatrul de stat, Casa de Cultură a Sindicatelor, Casa de Cultură a Municipiului, Filarmonica, sau Sala Sporturilor şi altele care vor găzdui evenimente  au obligaţia să nu încheie contractele până când reprezentantul firmei organizatoare nu prezintă copie după următoarele acte:  certificatul de înmatriculare al societăţii sau copia actului de identitate al reprezentantului; dovada aprobării de către serviciul de specialitate din cadrul primăriei a acţiunilor publicitare desfăşurate pentru promovarea evenimentului.

Nerespectarea acestei obligaţii se pedepsește  cu amendă cuprinsă între 500 şi 2 500 lei pentru fiecare afiş amplasat ilegal.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite