Amenzi de peste 6000 de lei au fost date organizatorilor care lipesc afișe ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii orădeni au verificat amplasarea afișelor colante din Oradea. Au verificate peste 90 de firme și s-au aplicat cinci amenzi de peste 6000 de lei.

Angajaţii Compartimentului Afişaj Stradal din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Oradea au verificat  amplasarea afişelor colante din Oradea.  Astfel, s-a verificat dacă  97 de persoane juridice au achitat taxa de firmă şi  cea de publicitate și au fost  somate 46 de societăţi comerciale cu privire la nedepunerea declaraţiilor de impunere pentru stabilirea taxei de afişaj în scop de reclamă şi publicitate. De asemenea cinci firme au primit amenzi în valoare de  de 6500 lei pentru organizatorii de spectacole.

Reguli stricte

Conform prevederilor H.C.L. nr. 954/2009 - pentru aprobarea Regulamentului privind desfăşurarea activităţii de publicitate stradală în Oradea, care stipulează următoarele: „Amplasarea afişelor colante se va face doar în locurile special amenajate în acest sens; toate afişele vor fi avizate de serviciul de specialitate din cadrul primăriei.  Nerespectarea acestei obligaţii atrage după sine răspunderea contravenţională cu amendă cuprinsă între 500 şi 2 500 lei pentru fiecare afiş amplasat ilegal".

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite