Amenzi de 80.000 de lei pentru haine și echipamente de schi neconforme, destinate copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajații Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bihor au verificat 34 de firme din județ, care vând haine de copii și echipamente de schi pentru minorii sub 14 ani. În urma verificărilor au fost amendați 28 de agenți economici și au fost confiscate articole de îmbrăcăminte în valoare de aproape 50.000 de lei.

În perioada 9-21 februarie, comisarii CJPC Bihor au desfăşurat o acţiune de control  privind securitatea îmbrăcămintei pentru copii şi echipamente pentru schi, pentru vârste de până la 14 ani.

În urma verificărilor, au fost constatate abateri privind informarea consumatorilor prin elementele de identificare și caracterizare ale produsului, nerespectarea normelor privind denumirea și marcarea compozitiei fibroase, abateri privind indicarea modului de întretinere a produselor, nerespectarea reglementarilor privind promoțiile, precum și abateri cu privire la afișarea prețurilor și tarifelor, in mod vizibil și într-o forma ușor de citit

Comisarii au întocmit 28 de procese verbale de constatare a contravenției, aplicând amenzi de 84.000  lei. Marfa neconformă în valoare de 48.585 lei a fost confiscată de angajații CJPC Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite