Amenzi de aproape 100.000 de lei pentru agenții economici din piețele agroalimentare orădene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajații Comisariatul Pentru Protecția Consumatorului Bihor au luat la bani mărunți piețele orădene
Angajații Comisariatul Pentru Protecția Consumatorului Bihor au luat la bani mărunți piețele orădene

Angajații Comisariatului Județean pentru protecția Consumatorului Bihor au dat amenzi substanțiale în cadrul unei acțiuni desfășurate de-a lungul lunilor octombrie și noiembrie, în piețele din Oradea. Principalele probleme depistate de comisari sunt legate de lipsa instrucțiunilor de utilizare pentru unele produse, lipsa garanțiilor, dar și neafișarea prețurilor de vânzare.

Au fost verificați 35 de operatori economici, din diverse domenii de activitate, 18 ocupându-se de comercializarea produselor alimentare, 14 având ca domeniu de activitate comercializarea de jucării, cosmetice, ceasuri, articole textile, articole de încălțăminte, iar 3 comercilizând produse de alimentație.

„Principalele deficiențe constatate au fost următoarele: lipsa elementelor de identificare și caracterizare în limba română, lipsa eventualelor avertismente, a instrucțiunilor de utilizare specifice produselor; lipsa garantiilor necesare conform legii, neafișarea preturilor de vânzare, atât a celor unitare cât și a celor raportate la unitatea de măsură‟, explică comisarul șef Traian bejan.

Pentru aceste deficiențe, operatorii economici au fost sancționati contravențional, fiind întocmite 35 de procese verbale de constatare a contravenției, în valoare totală de 88.200 lei. În perioada următoare angajații CJPC vor continua controalele în piețele agroalimentare din Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite