Oradea: Amenzi pentru gunoaiele din Boga și Padiș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Amenzi pentru gunoaiele din Boga și Padiș
Oradea: Amenzi pentru gunoaiele din Boga și Padiș

Primăria Pietroasa se va alege cu o sancțiune din cauza gunoaielor care zac în zonele turistice de pe raza comunei, în satul de vacanță Boga, respectiv Padiș.

“Au fost descoperite depozite ilegale de gunoaie pe Boga. Doamna primar nu înțelege că trebuie să se implice mai mult”, a precizat comisarul șef al Gărzii de Mediu Bihor, Călin Mocan.Turiștii care merg în zona Padiș se plâng de mizeria găsită acolo. Deși sunt containere pentru aruncarea deșeurilor, nimeni nu le ridică. Mai mult, locuitorii și proprietarii de pensiuni din zonă plătesc serviciul de salubritate, însă se plâng că gunoaiele nu sunt ridicate.

Controale în tot județul

Depozitele ilegale de gunoaie au fost descoperite cu ocazia unor controale ale Gărzii de Mediu. Comisarii gărzii a început să verifice toate primăriile din județ pentru a vedea dacă au închis gropile de gunoi. Din cele 52 de primării verificate în 17 au fost găsite nereguli. “Unde am constatat că nu s-a făcut nimic, gen Brusturi, unde nici măcar nu a demarat procedura, vom aplica amenzi. Însă nu am pornit cu acest gând la drum”, a declarat comisarul șef al Gărzii de Mediu Bihor, Călin Mocan. Primăriile au avut ca termen de închidere a gropilor de gunoi data de 16 iulie. Până la acea dată, 89 de primării din Bihor au raportat că le-au închis.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite