Oradea: Ambulatoriului Spitalului Municipal va fi reabilitat cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Ambulatoriului Spitalului Municipal va fi reabilitat cu bani europeni
Oradea: Ambulatoriului Spitalului Municipal va fi reabilitat cu bani europeni

Ministrul Dezvoltării Durabile Vasile Blaga și primarul Ilie Bolojan au semnat azi contractul de finanțare pentru reabilitarea ambulatoriului de specialitate de la Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu.

Valoarea totală a proiectului a fost estimată la 4,5 milioane de lei (1,21 milioane de euro). 85% din sumă este aigurată din fonduri structurale, prin Agenția de Dezvoltare Nord Vest,13% de la bugetul de stat, iar 2% din bugetul local.
Durata de realizare a investiției este de un an. Pe parcursul lucrărilor va fi reabilitată o suprafață desfășurată de 1.701metri pătrați, adică cele două etaje ale policlinicii. Vor fi realizate lucrări de recompartimentare a încăperilor, înlocuirea tâmplăriei de lemn și a tâmplăriei metalice existente, pentru asigurarea termo și fonoizolației, refacerea finisajelor interioare pentru a corespunde actualelor standarde din domeniul sanitar, înlocuirea integrală a instalațiilor electrice și reamenajarea intrării principale. Utilarea ambulatoriului cu aparatură medicală modernă va fi realizată din alte surse de finanțare, acest domeniu fiind atributul Ministerului Sănătății. Acesta este al doilea proiect de anvergură realizat de municipalitate, care a câștigat finanțare europeană, după reabilitarea Cetății Oradea. Proiectul reabilitării Cetății, etapa I a fost semnat luna trecută la Oradea de Ministrul Dezvoltării Vasile Blaga și primarul Ilie Bolojan.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite