Oradea: Ambulanțierii se întâlnesc cu ministrul Sănătății

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Ambulanțierii se întâlnesc cu ministrul Sănătății
Oradea: Ambulanțierii se întâlnesc cu ministrul Sănătății

Joi, la ora 14.00 va avea loc prima întâlnire dintre liderii Federației Națională Sindicală Ambulanța și ministrul Sănătății Ion Bazac.

„I-am dat un ultimatum domnului ministru că dacă până în 15 iulie nu se organizează o întâlnire comună, în 16 iulie vom organiza în toată țara mitinguri ale Serviciului de Ambulanță”, spune președintele federației Gheorghe Chiș.
Întâlnirea a fost programată joi la ora 14.00, la ea urmând să participe și reprezentanții Casei Naționale de Sănătate.
Sindicaliștii din Serviciile de Ambulanță vor viza colaborarea cu ministerul, cu secretarul de stat Raed Arafat, dar și cursurile de pregătire și finanțarea serviciului. „În prima jumătate a anului, niciuna dintre solicitările noastre nu au fost auzite de minister, iar colaborarea cu domnul Arafat nu există”, spune Chiș. Președintele federației va ridica problema  unor modificări ce se impun la Legea 95/2006, demararea de urgență a cursului de pregătire a asistenților medicali din ambulanță, elaborarea unei curicule de pregătire a șoferilor de ambulanță, introducerea unor trepte și grade profesionale, dar și prezentarea unei campanii de spălare a imaginii Serviciilor de Ambulanță inițiată de federație și legea salarizării pe 2010.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite