Ambasadorul Henri Paul: „Franța nu este contra aderării României la Spațiul Schengen”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Excelența Sa Henri Paul, la Oradea
Excelența Sa Henri Paul, la Oradea

Henri Paul, ambasadorul Franței la București, vizitează astăzi Oradea și județul Bihor. Excelența sa va ajunge și în vama Borș, Bihorul fiind primul județ de frontieră pe care îl vizitează, în perspectiva aderării României la Spațiul Schengen, în primăvara anului viitor.

Ambasadorul Franței a ținut să lămurească faptul că Franța nu este contra aderării României la Spațiul Schengen. „Pentru ca România să intre în Spațiul Schengen este nevoie de o decizie unanimă, din partea tuturor statelor. Momentan nu există această unanimitate", a declarat Henri Paul. „Franța spune da perspectivei aderării României la Spațiul Schengen, dar nu trebuie să precipităm lucrurile. Aderarea la Schengen face parte dintr-un tot, dintr-un climat general, care la nivelul statelor europene, a fost deteriorat. Este mult de recuperat", a spus Henri Paul.

Frontiera de vest

Ambasadorul Franței la București a spus că Bihorul este primul județ de frontieră pe care îl vizitează, și în privința securității frontierelor. „Am văzut și portul Constanța, dar acolo sunt alte probleme", a spus Henri Paul.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite