Oradea: Ambasadorul Israelului a vizitat astăzi Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Ambasadorul Israelului a vizitat astăzi Oradea
Oradea: Ambasadorul Israelului a vizitat astăzi Oradea

Excelența Sa, David Oren, ambasadorul Statului Israel în România, a vizitat astăzi, pentru prima dată, urbea de pe malurile Crișului Repede. Acesta a răspuns invitației Comunității Evreilor din Oradea, care numără astăzi circa 700 de membri activi.

Sosit marți seară, ambasadorul va părăsi orașul astăzi. În scurta sa vizită Excelența Sa s-a întâlnit cu liderii comunităților religioase din Oradea, fie că a fost vorba despre ortodocși, catolici, penticostali sau reformați. De asemenea a discutat cu reprezentanți ai mediului universitar, pentru stabilirea unor colaborări, pe viitor.

Atrage investitori din Israel

"M-am întâlnit cu primarul Ilie Bolojan și cu viceprimarii. Am vizitat clădirile monumente istorice și pot să spun că sunt impresionat de frumusețea orașului", a relatat E.S. David Oren. Acesta a vorbit despre relațiile deosebite dintre România și Israel, relații care au fost încununate la 11 iunie 2009, prin sărbătorirea a 60 de ani de colaborare.
"Comunitatea evreilor din România este a treia ca mărime, din Israel. O mare parte dintre ei provin din Oradea", a mai spus ambasadorul. Acesta a recunoscut că lucrează la atragarea investitorilor din Israel în Oradea și România, în special în domeniul energiei verzi, ecologice. Referitor la lipsa unei curse de avion directe, între Oradea și Israel, acesta a promis să facă tot posibilul pentru a remedia situația. "Nu văd de ce nu ar exista curse directe", a spus ambasadorul. Acesta a mai vorbit despre regimul de liberă circulație, între România și Israel. Potrivit E.S, din martie 2008, de când s-au ridicat vizele pentru turiștii români, numărul acestora s-a dublat. Accesul românilor care au lucrat sau au rude în Israel rămâne însă condiționat de obținerea unei vize.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite