Oradea: „Am învățat să stau în două roți!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: „Am învățat să stau în două roți!”
Oradea: „Am învățat să stau în două roți!”

Cei zece tineri care participă la tabăra de recuperare activă din Băile 1 Mai, sunt foarte încântați de cât au învățat.

Dan are 27 de ani. De șase ani este în cărucior. „Am avut un accident de mașină. Am ajuns în cărucior”, povestește el. Nu știe ce nu i-a plăcut în tabăra organizată de Fundația Motivation România, în Băile 1 Mai. „Tot a fost fain aici. Colegii, instructorii, lecțiile. Dar cel mai fain este că am învățat în două roți”, spune Dan. Nu se mai satură să exerseze și să se învârtă în scaunul rulant în cărucior.

Ioana are 32 de ani și a ajuns în cărucior în urma unui accident de mașină, anul trecut. „M-a susrpins că există în România o asemenea fundație. Am învățat foarte multe săptămâna asta și eu și colegii mei. Am întrezărit multe soluții la care nu ma-m gândit. Viața poate fi frumoasă și în scaun rulant”, ne-a spus ea zâmbind.

Tabăra de recuperare activă se încheie mâine. De luni până azi, tinerii fac exerciții de transfer din cărucior pe pat, la toaletă sau duș, învață să coboare și să urce borduri sau scări, să își schimbe centrul de greutate pentru a evita escarele, să își accepte dizabilitatea și să lupte mai departe. Toți cei zece tineri diagnosticați cu para sau tetrapareză abia așteaptă să participe la următoarea tabără. Stagiul următor presupune să locuiască într-o casă adaptată și să învețe să se gospodărească singuri.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite