PORTRET / Alina Gâdoiu în topul talentelor româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gâdoiu
Alina Gâdoiu

Tânăra a reprezentat Oradea la concursul „Top Talents România”. A publicat o carte şi are un blog vizitat zilnic de circa trei sute de persoane.

Pe blogul denumit după cartea pe care a lansat-o în luna februarie a acestui an, „Efemeride”, Alina Gâdoiu vorbeşte zilnic despre ceea ce o frământă sau impresionează. Tot acolo, orădeanca îşi prezintă bjiuteriile handmade, pe care le face pentru prietenele şi cunoştinţele ei. Talentele orădencei acoperă mai multe domenii de activitate, ea fiind absolventă a Facultăţii de Electrotehnică şi Informatică din Oradea, secţia Calculatoare.

Colaborator la revista „Zile şi nopţi”, Alina a participat la numeroase cursuri de jurnalism, dar este şi coordonator de marketing la o companie puternică din Oradea (cea care a implementat pentru FC Steaua primul sistem de ticketing online). „Sunt ceea ce sunt”, scrie Alina pe blogul său, amintind de melodia Gloriei Gaynor.

O fire ambiţioasă, Alina are cu ce se lăuda. Pe când era elevă la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu a publicat articole în revista şcolii, printre care unul despre şcoala de vară „Fetele, la cârma lumii”.  În 2003, orădeanca a înfiinţat Asociaţia Studenţilor de la Universitatea Oradea (ASUO).

Experienţă Erasmus, la Atena
Mulţumită ei, studenţii orădeni au astăzi acces la programul work&travel, la joburi în Statele Unite ale Americii.  Pentru activităţile desfăşurate, Asociaţia Euro26 ROMÂNIA a desemnat-o „Eurovoluntarul anului 2006”. Din iulie 2007, Alina este vicepreşedinte onorific al ASUO.  Alina a avut parte şi de o bursă Erasmus, de trei luni, la Atena, în Grecia.

„Nu voi uita niciodată acele luni”, spune Alina, care la un moment dat a cochetat cu ideea unui master în capitala Greciei. „Am renunţat fiindcă mi s-a oferit un loc de muncă foarte bun. De doi ani lucrez în marketing şi relaţii publice”, spune Alina, care are în CV şi un studiu de masterat în domeniul managementului în IT. Alina a colaborat cu revista 24FUN, dar şi cu alte publicaţii locale. Cu ocazia unei şcoli de jurnalism, a avut şansa de a fura meserie de la specialişti media precum Dan Diaconescu, Cornel Nistorescu, Cristian Tudor Popescu, Mihai Tatulici şi Lucian Mândruţă.

Printre realizările de care orădeanca este mândră se numără şi participarea la gala „Top Talents România”. „Alături de alţi trei orădeni am fost selectată pentru acest concurs, care a adunat cei mai buni trei sute de tineri din România, selectaţi dintre 2.500 de aplicanţi”, povesteşte Alina.

Întrebări şi răspunsuri

Cum te-ai descrie?
Aş spune despre mine că sunt optimistă, activă şi veselă.

Care este vedeta preferată, dintre persoanele intervievate?
Mi-a plăcut foarte mult de Cristi Enache, de la Direcţia 5. Îmi sunt foarte dragi cei de la Mandinga, Lulu Cremeneanu, Flavius Bunoiu, Mihai Dacin şi Mirela Vaşadi.

Care sunt articolele care te reprezintă cel mai mult?
Cele pe care le-am scris în timpul şcolii de jurnalism.

Ce exemplu ai în viaţă?
Tatăl meu este primul exemplu, fiindcă e un lider. Pe plan local, omul de presă pe care îl apreciez cel mai mult este Florin Budea.

Ce-i place
„Îmi place să văd oameni fericiţi, deşi se întâmplă tot mai rar. Mă simt bine când pot să ajut”, spune Alina Gâdoiu. Tinerei îi place să călătorească şi să înveţe limbi străine. Cartea sa preferată este „Mănâncă – Roagă-te – Iubeşte”, roman care o inspiră, ca atitudine în faţa vieţii. O relaxează să confecţioneze bijuterii şi să scrie.

Ce nu-i place
Nu suportă ipocrizia şi politica. Nu-i plac oamenii superficiali şi iresponsabili. „Mă deranjează aglomeraţia din trafic, deşi până la urmă e suportabilă. Ce nu-mi place deloc este să mă trezesc la opt dimineaţa”, recunoaşte Alina.

Profil
Născută. 24 iunie 1984, Oradea.
Studii. Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei Oradea, Master în Managementul Tehnologiei Informaţiei Oradea.
Familie. Necăsătorită.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite