PORTRET: Alina Dinu, imaginea Poliţiei Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Dinu
Alina Dinu

Alina poartă vorbele Poliţiei Bihor de cinci ani şi are grijă în permanenţă ca imaginea colegilor ei să fie impecabilă.

PROFIL
Născută. 27 martie 1976, Şimleul Silvaniei, judeţul Sălaj
Educaţie. Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Oradea.
Familie. Căsătorită, are un băiat.

Alina povesteşte că a fost atrasă de televiziune din copilărie, iar la doar 15 ani a început să colaboreze cu o televiziune din Oradea, numită TVO.
„Aveam 15 ani când m-am întâlnit cu cineva care lucrează la prima televiziune din Oradea şi i-am spus că vreau şi eu să lucrez într-o televiziune şi m-a chemat la o probă”, povesteşte Alina. Ajunsă la televiziune, orădeanca a primit un text pe care a trebuit să îl citească pentru probă.
„Ţin minte că m-au dus într-un studio, mi-au dat textul şi mi-au spus să-l citesc, că voi da proba în zece minute. Şi m-am pus să citesc textul respectiv singură, fără să ştiu că eu, de fapt, dădeam deja proba. Au venit la mine şi mi-au spus că mă acceptă”, povesteşte, amuzată, Alina. Ajunsă în televiziune, Alina a prins repede secretele meseriei de reporter. Ea spune că la acea televiziune a învăţat abecedarul jurnalismului. În 1995 s-a mutat la TVS, care îşi deschidea porţile şi făcea angajări. A fost angajată ca şi redactor şi prezentator. La TVS, Alina a muncit încă cinci ani, după care drumul ei a luat o altă direcţie.

Purtător de cuvânt al Poliţiei
Totul a pornit de la un anunţ în ziar care spunea că Poliţia Bihor scoate la concurs postul de putărtor de cuvânt. Viitorilor concurenţi li se cerea Facultatea de Drept terminată şi minimum trei ani de experienţă în presă. Alina avea toate cele cerute, aşa că s-a hotărât să dea concursul. „Am participat la concursul organizat de Poliţie şi l-am luat. A fost un examen greu, cu test psihologic şi examen din legislaţie, aşadar mă bucur enorm că am fost eu cea care a obţinut acest post”, spune Alina. Tot ea povesteşte că acest loc de muncă a venit la momentul potrivit pentru că nu se vedea muncind tot în presă şi la 30 de ani.
„Această meserie mi se potriveşte ca o mănuşă pentru că este o combinaţie perfectă între specializarea mea, Facultatea de Drept, şi pasiunea pentru scris. Aici am nevoie de amândouă şi le folosesc tot timpul. Îmi place foarte mult să lucrez cu cei din presă, îi cunosc pe toţi şi deja ştiu ce vrea fiecare când vine vorba de o informaţie. Le cunosc stilul şi îi respect pe fiecare dintre ei”, spune Alina.
Ea nu îşi închide telefonul niciodată şi ori de câte ori i se cere o informaţie, încearcă să o ofere jurnaliştilor, fără să ezite. Alina spune că atât conducerea instituţiei, cât şi colegii ei, înţeleg importanţa unei bune colaborări cu presa şi o ajută foarte mult în acest sens.

Întrebări şi răspunsuri

Dacă nu ai fi luat testul de la Poliţie spre ce meserie te-ai fi îndreptat?
Dacă nu aş fi ajuns aici probabil că aş fi susţinut examenul pentru procurori. Mi-ar fi plăcut să fiu procuror, dar mă bucur că sunt aici pentru că îmi place mult ceea ce fac.

Este grea meseria de purtător de cuvânt?
Este o meserie frumoasă, nicio zi de muncă nu seamănă cu alta. Sunt zile mai aglomerate şi mai puţin aglomerate, ca la orice loc de muncă. Eu sunt norocoasă că-mi place foarte mult ceea ce fac.

Ce-i place
Alina spune că-şi adoră fiul de şapte ani şi că îi place enorm să-şi petreacă timpul liber alături de el şi de soţul ei.

Ce nu-i place
Alinei nu-i plac oamenii care profită de neputinţa sau suferinţa altora pentru a obţine câştiguri materiale. Ea spune că nu-i plac oamenii care vorbesc în clişee.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite