Cum își înșela Alexandru Podgoreanu clienții care schimbau valută la el

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul de Seară Oradea vă prezintă metodele prin care angajații de la casele de schimb valutar patronate de bucureșteanul Alexandru Podgoreanu înșelau clienții. Procurorii DIICOT au susținut în fața instanței orădene că administratorul Saralex prezintă un pericol social foarte mare datorită modului în care a acționat.

În plin centrul Clujului, clienţii înşelaţi la Saralex sau Grand Exchange House au fost bruscaţi şi ameninţaţi de angajaţi. O tânără a fost păcălită la casa de schimb valutar Saralex, din Piaţa Mihai Viteazu. Tânăra a declarat oamenilor legii că în loc de 360 lei a primit 310. Când a încercat să își recupereze banii, tânăra a fost bruscată de agenții de pază. La Râmnicu Vâlcea, două jurnaliste au susținut că au fost amenințate cu moartea după ce au fost la una dintre casele de schimb valutar patronate de Podgoreanu. 

Personal instruit pentru a înșela

Tot în Rîmnicu Vâlcea, un bărbat care a schimbat 25.000 euro a fost înșelat cu 14.000 lei. Bărbatul a solicitat restituirea banilor, însă i s-a comunicat că de vreme ce a semnat formularul de acceptare a schimbului valutar, nu se mai putea face nimic. Potrivit polițiștilor bihoreni, persoanele care urmau să fie angajate ca și casier erau selectate și instruite fiind recrutate doar dacă erau dispuse să lucreze după o metodă prestabilă. Clientul primea un formular de acceptare a schimbului valutar pe care casierul îl întindea prin sertarul ghișeului, în așa fel încât clientul să nu poată citi decât paragrafulîn care îi era solicitată semnătura. Oamenii legii susțin că patru dintre casele de schimb valutar deschise de Podgoreanu în Oradea continuă să funcționeze, aceasta după ce, oamenii legii au obținut din partea Autorității Naționale pemtru Protecția Consumatorului reglemenatarea modalității de afișaj a cursurilor de schimb valutar precum și posibilitatea restituirii integrale a sumelor de bani în termen de 48 de ore în cazul în care clientul este nemulțumit.

Procurorii DIICOT au susținut ieri în fața magistraților bihoreni că arestarea lui Alexandru Podgoreanu și a complicelui său Dragoș Cozmin Ionești este legală și temeinică datorită "pericolului social al faptei deosebit de mare". Oamenii legii au precizat că pericolul social este dat și de faptul că Podgoreanu ar fi atras în afacere și alte persoane pe care le-ar fi instruit și le-ar fi motivat prin comisioane, pentru a înșela clienții.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite