Aleșii discută marți proiectul care urmărește închiderea "magazinelor de vise"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazinele de vise nu par să poată fi oprite
Magazinele de vise nu par să poată fi oprite

"Magazinele de vise" ar putea fi interzise la Oradea, pe o distanță mai mică de un kilometru de școli, cămine și locuri de cazare pentru studenți și elevi, tabere școlare, cantine, instituții de cultură, palate și cluburi ale copiilor, biserici, instituții publice și de cultură, autogări, parcuri și locuri de joacă.

Dacă pe plan național, rezolvarea problemei etnobotanicelor este amânată, cu diverse scuze, legislativul local vrea să pună capăt dramelor generate de consumul de etnobotanice în rândul tinerilor orădeni. Statisticile Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog  Bihor arată că limita de vârstă a consumatorilor a scăzut îngrijorător, copii de 12 - 13 ani fiind aduși la centru din cauza dependenței de produse etnobotanice.

Aleșii locali vor discuta marți, în ședința Consiliului Local, proiectul care propune ca cele zece "magazine de vise" să fie mutate la periferia orașului și să nu-și aibă dreptul să-și facă reclamă. Mai mult, potrivit proiectului,  cei care vor dori să-și deschidă astfel de magazine, vor avea nevoie de o autorizație specială de la primărie. Proiectul prevede și amenzi de la 5.000 la 15.000 de lei, pentru cei care nu-i vor respecta prevederile. Consilierii locali care au depus propunerea de proiect au luat exemplul unor orașe precum Iași și Brașov.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite