Ajungem în Europa pe bicicletă, printr-un proiect româno-maghiar de peste şase milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pista de biciclişti va lega Calea Borşului de Cartierul Nufărul
Pista de biciclişti va lega Calea Borşului de Cartierul Nufărul

Administraţiile locale din România şi Ungaria au renunţat să mai aştepte finalizarea lucrărilor la autostradă şi vor începe construcţia unei piste pentru biciclişti, lungă de 35 de kilometri. Punctul zero al pistei va fi Podul Ferdinand din Oradea, de unde, în cel mult o oră şi jumătate, bicicliştii pot să ajungă în localitatea Berettyoujfalu.

Mircea Crăciun, vicepreşedintele Asociaţiei Pro Bikers, care numără circa 80 de membri şi care în urmă cu doi ani a strâns aproape 4.000 de semnături din partea orădenilor care îşi doresc piste de biciclete, aşteaptă cu nerăbdare începerea lucrărilor la pista de 35 de km care va lega Oradea de localitatea Berettyoujfalu din Ungaria. „Am fost de multe ori în Ungaria cu bicicleta şi am circulat pe Şoseaua Borşului, riscând să fiu lovit de autoturisme. Am mulţi prieteni care au avut accidente în trafic, fiindcă au fost nevoiţi să circule pe carosabil", a spus Mircea Crăciun. Deşi consideră că 12 km de pistă reprezintă un început bun pentru Oradea, Mircea Crăciun şi-ar dori ca astfel de proiecte să fie realizate şi în alte zone ale judeţului. „Sunt convins că, dacă ar exista mai multe piste, numărul bicicliştilor din oraş ar fi de zece ori mai mare", a mai spus Mircea Crăciun. Tibor Bereczki, un alt orădean care circulă cu bicicleta în oraş şi care practică turismul pe bicicletă, a spus că a traversa Oradea pe două roţi reprezintă „o teroare". „O pistă care să lege Oradea de Ungaria reprezintă o necesitate. Sunt convins că va atrage mulţi cicloturişti din Ungaria, în Munţii Apuseni", a spus Tibor Bereczki.

Citeşte mâine dimineaţă în Adevărul de Transilvania, câţi bani vom plăti din bugetul local, pentru pista care ne va lega de Ungaria

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite