Agende școlare cu informații despre drepturile omului distribuite elevilor din Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii din Bihor vor primi agende școlare cu informații despre drepturile omului. Proiectul aparține Agenției Europene a Drepturior Omului și este implementat în județul nostru cu ajutorul Federației Patronilor.

Federația Patronilor și Confederația Asociațiilor de Afaceri din Transilvania vor distribui peste 20.000 de agende școlare "S'COOL Agenda" pe 2010-2011 către tinerii din judeţul Bihor.  Agenția Europeneană a Drepturior Omului a demarat și în acest an o campanie de sensibilizare a opiniei tinerilor europeni despre rasismul, xenofobia şi alte forme de discriminare. "Acest lucru se face folosindu-se agende şcolare cu un design atractiv, ce conţin o câteva din drepturile omului explicate pe înţelesul copiilor. Acest instrument a fost publicat începând cu 2007, mai întâi în engleză şi germană în conexiune cu evenimentul "Ziua Diversitatăţii" organizat de Agenţia Europeană a Depturilor Omului ". Ediţia 2010 este disponibilă în limbile engleză, germană şi franceză", a declarat Alina Popovici, purtătorul de cuvânt al Federației Patronilor Bihor.

Distribuite în parteneriat cu Inspectoratul Școlar

Federaţia Patronilor Bihor și Confederația Asociaţiilor de Afaceri Transilvania au ales să distribuie cea mai mare parte din agende în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, către şcolile şi liceele din județ. Agendele vor mai ajunge până la sfarşitul acestei luni şi la principalele organizaţii de tineret din Bihor, respectiv asociaţii şi ONG (AIESEC ORADEA, Asociaţia Tinerilor Francofoni, Fundaţia Liones şi altele în cadrul Federaţiei Student PRO).

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite