Afacerişti maghiari, cercetaţi pentru înşelăciuni cu case de odihnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de investigare a fraudelor au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a doi maghiari care au înşelat mai multe persoane cu peste 174.000 lei. Cei doi au indus în eroare 20 de persoane, cu care au încheiat contracte de folosinţă a unor spaţii turistice din România şi Ungaria.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor, au  finalizat cercetările faţă de doi cetăţeni maghiari, în vârstă de 38 ani şi de 32 ani, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune. „Aceştia sunt suspectaţi că, în perioada 2006 - 2007, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale cu sediul în Oradea, au încheiat mai multe contracte de folosinţă a unor spaţii turistice (case de odihnă din România şi Ungaria). Contractele erau încheiate pentru perioade cuprinse între 20-30 ani, cu persoane fizice, chiar dacă nu existau raporturi juridice care să îndrituiască la încheierea unor astfel de acte juridice între societate şi proprietarii sau exploatatorii acestor spaţii. Învinuiţii sunt bănuiţi că ar fi indus în eroare 20 de persoane, cu privire la posibilitatea societăţii de a intermedia folosinţa acestor spaţii", se arată în comunicatul transmis de către IPJ Bihor.

Dosarul la parchet

Prejudiciul total cauzat părţilor vătămate depăşeşte 174.000 lei. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea cu  propunere de trimitere în judecată a învinuiţilor.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite