Afacerişti străini, specializaţi în înşelăciune şi evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de investigare a fraudelor din Bihor au început ieri urmărirea penală faţă de un cetăţean maghiar şi unul palestinian, suspectaţi de înşelăciune şi evaziune fiscală. Falsul afacerist maghiar a cumpărat de la o firmă din Oradea mărfuri de peste 230.000 de euro, dar a omis să le mai plătească.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului  (IPJ) Bihor au început urmărirea penală faţă de un bărbat în vârstă de 44 de ani, cetăţean maghiar, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. „Acesta este suspectat că, în perioada mai - iunie 2010, s-ar fi folosit de calitatea nereală de reprezentant legal al unei societăţi comerciale cehe pentru a achiziţiona de la o firmă din Oradea diverse mărfuri în valoare totală de 235.660 Euro", a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt la IPJ Bihor. Suspectul e acuzat că nu a mai achitat contravaloarea mărfurilor respective, deşi le-a revândut, iar sumele de bani astfel dobândite le-a folosit în interes personal.

A reţinut contribuţiile, dar le-a păstrat pentru el

Tot miercuri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală împotriva unui bărbat în vârstă de 37 de ani, cetăţean palestinian cu reşedinţa în Oradea, pentru evaziune fiscală şi reţinerea şi nevărsarea obligaţiilor  fiscale a sumelor reprezentând contribuţii cu reţinere la sursă, în cel mult 30 zile de la scadenţă. „Acesta este suspectat că, în perioada iunie 2009 - ianuarie 2010, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, ar fi reţinut de la angajaţi, în mod repetat, diverse sume de bani reprezentând impozitul pe veniturile din salarii, contribuţia individuală de asigurări sociale, contribuţia individuală la asigurările de şomaj, contribuţia pentru asigurările de sănătate, pe care nu le-a mai vărsat la bugetul de stat în termenul prevăzut de lege", a spus Alina Dinu. De asemenea, acesta e acuzat că nu a înregistrat în evidenţele contabile operaţiunile efectuate, prejudiciind bugetul consolidat al statului peste 14.000 de lei. „Totodată, administratorul e bănuit că nu a declarat noul sediul social al firmei în care şi-a desfăşurat activitatea din cursul lunii august 2009, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor fiscale", a subliniat Alina Dinu. Palestinianul este cercetat în libertate.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite