Afacere pe timp de criză: club de schimb de haine vintage, pentru orădence

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei tinere au dat sâmbătă seară prima petrecere de troc de haine din Oradea. Evenimentul a marcat inaugurarea unui magazin inedit, unde orădencele își vor împrospăta garderoba, fără să fi scos vreun leu din buzunar.

Astfel de petreceri vor avea loc de două ori pe lună, după modelul unui magazin din  Londra. În ideea că orice piesă vestimentară poate fi reinterpretată, Laura Sime, Carmen Silaghi și Alina Popa vor recondiționa și redecora hainele de care s-au plictisit clientele, după care le vor pune în vânzare în magazinul lor. 

Ideea deschiderii acestui „club de fashion", cum preferă ele să îl numească, le-a venit la o partidă de remi, în urmă cu două luni. „Pe lângă faptul că primim hainele lor și le oferim altceva în schimb, le dăm și sfaturi vestimentare, le ajutăm să-și creeze o ținută", spune Carmen Silaghi, considerată de către partenerele de afacere cea mai creativă dintre ele. Aceasta ne-a explicat că profitul magazinului, pe care l-au amenajat ele însele, va veni din închirieri, haine câștigate la schimb și articole vestimentare vândute. Orădencele și-au dotat magazinul cu bijuterii , poșete, curele și pantofi, toate în ton cu ținutele vintage. „Când am înregistrat firma la registrul comerțului, cei de acolo nu au știut la ce categorie să ne încadreze", a povestit amuzată Laura Sime.

Succes din prima seară

„La petrecere au participat circa 70 de persoane, dintre care mai mult de jumătate au plecat acasă cu alte haine decât cele cu care veniseră", a spus în această dimineață Laura Sime, una dintre cele trei orădence care au pus bazele acestei afaceri. Grație numărului mare de participante, tinerele afaceriste au reușit să vândă mai mult de un sfert dintre piesele vestimentare puse la bătaie, în afara schimbului de haine.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite