Administratorul unei societăți comerciale este cercetat pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii anchetează cazul
Poliţiştii anchetează cazul

Administratorul unei societăţi comerciale din Oradea este suspectat de poliţiştii de investigare a fraudelor că ar fi prejudiciat statul cu peste 880.000 lei, prin evaziune fiscală.

Poliţiştii orădeni au început urmărirea penală faţă de R.A., de 32 de ani, cetăţean maghiar, pentru evaziune fiscală. "Acesta este suspectat că, în perioada 2007 - 2008, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, ar fi  efectuat achiziţii intracomunitare de produse petroliere şi piese auto din Ungaria şi Slovacia în cuantum de 1.667.923 lei", spune inspector principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bihor.

Bărbatul este acuzat că a comercializat bunurile respective către diferite firme din  Bihor, operaţiuni care nu au fost însă declarate organului fiscal şi nici înregistrate în evidenţele contabile ale societăţii, sustrăgându-se de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat. Prejudiciul provocat astfel bugetului de stat este de 882.650 lei. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările, pentru recuperarea prejudiciului.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite