Administratorii unor asociații de proprietari din Oradea sunt cercetați pentru delapidare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banii locatarilor sunt folosiți de administratorii asociațiilor de proprietari în scopuri personale
Banii locatarilor sunt folosiți de administratorii asociațiilor de proprietari în scopuri personale

Anchetatorii spun că administratorii au folosit banii colectați de la locatari pentru cheltuieli proprii. Ca să își acopere urmele, suspecții au întocmit procese verbale pentru recepția unor lucrări de reparații fictive.

Unii orădeni ar face orice pentru un ban în plus. Stăpâne peste fondurile unor asociații de proprietari, trei femei au întocmit documente false pentru a putea folosi banii locatarilor în scopuri proprii. Polițiștii au descoperit că, în calitate de administrator, respectiv contabil, două orădence și-ar fi însușit peste 22.000 lei din casieria asociației pentru cheltuieli personale. "Încasările reprezentau cheltuieli curente, cheltuieli de reparaţii şi fond de rulment", a spus inspectorul principal Alina Dinu, purtător de cuvânt al Poliției Bihor. Timp de cinci ani, în perioada iunie 2003-octombrie 2008, cele două au emis dispoziţii de plată în fals și procese-verbale de recepţie a unor lucrări de reparaţii fictive pentru a-și acoperi urmele. Acum, suspectele sunt cercetate pentru delapidare.

Caz similar, prejudiciu de aproape 14.000 lei

Tot pentru delapidare este cercetată și K.V. de 38 ani, administrator al unei asociații de proprietari. Între anii 2004-2009, femeia a sustras în mod repetat bani din casierie pentru diverse cheltuieli. Polițiștii au descoperit că suma folosită de femeie în scopuri personale este de 13.910 lei. Anchetatorii încearcă să recupereze prejudiciul, însă începând cu anul 2008, administratorul asociației nu a mai condus evidenţele contabile.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite