Administratori de firmă din Oradea, cercetaţi fiindcă nu şi-au plătit obligaţiile fiscale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi administratori de firmă din Oradea sunt suspectaţi de poliţiştii bihoreni de investigare a fraudelor că au prejudiciat bugetul de stat cu peste 60.000 lei. Poliţiştii au început luni urmărirea penală a unei orădence în vârstă de 32 de ani şi a unui orădean în vârstă de 45 de ani.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor au început luni urmărirea penală împotriva unei orădence de 32 de ani, pentru reţinerea şi nevărsarea obligaţiilor fiscale a sumelor reprezentând contribuţii cu reţinere la sursă, în cel mult 30 zile de la scadenţă. „Aceasta este suspectată că, în perioada iulie 2008 - aprilie 2011, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, ar fi reţinut sumele reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă, pe care nu le-a virat la bugetul consolidat al statului în termenul legal. Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este de peste 24.000 lei", a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt la IPJ Bihor.

Prejudiciu nerecuperat

De comiterea aceleiaşi infracţiuni este acuzat şi un orădean în vârstă de 45 de ani, administrator al unei alte firme orădene. „Acesta este acuzat că a prejudiciat bugetul de stat cu 36.300 lei, după ce, în perioada iulie 2010 - aprilie 2011, ar fi reţinut sumele reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă pe care nu le-a virat ulterior, în termenul legal, la bugetul consolidat al statului", a mai spus Alina Dinu. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările în ambele cazuri, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a suspecţilor şi pentru recuperarea prejudiciului.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite