Administrator cercetat de polițiști în urma unor controale la firmele care comercializează cereale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Polițiștii orădeni și comisarii Gărzii Financiare au făcut mai multe controale la firmele din județ, care se ocupă de comercizalizarea cerealelor. Oamenii legii au confiscat sume de bani și câteva mii de kilograme de cereale. Oamenii legii au început și o anchetă, împotriva unui administrator bănuit de evaziune fiscală.

În perioada 22 - 24 iunie  poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor și comisarii Gărzii Financiare au făcut controale în județ,"pentru a combate actele ilicite în domeniul producerii, depozitării, comercializării produselor cerealiere şi a produselor procesate din cereale, precum şi pentru verificarea modului de respectare a legislaţiei în vigoare de către administratorii societăţilor comerciale ce activează în acest domeniu".

„Echipele de control au verificat funcţionarea a 14 societăţi comerciale bihorene şi au aplicat şase sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 24.000 lei. Totodată, de la o societate comercială beiuşană au fost confiscaţi 2.450 lei, în legătură cu care existau suspiciuni că ar proveni din activităţi comerciale ilicite", a declarat inspector principal de poliție Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bihor.

Echipele de control au confiscat de la o firmă din Tămăşeu 9.038 kilograme de făină de grâu, în valoare de aproximativ 10.000 lei, deţinută fără documente legale de provenienţă. În urma acţiunilor făcute de polițiști și de comisari, administratorul unei societăţi comerciale din Oradea este cercetat pentru evaziune fiscală. "Acesta este suspectat că, în perioada 2008 - 2009, nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii achiziţii şi vânzări de cereale în valoare totală de 397.000 lei", a mai spus Alina Dinu. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite