Expoziție cu ocazia Sărbătorilor Pascale, organizată la Muzeul Țării Crișurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziție
Expoziție

O expoziție inedită a fost vernisată, aseară, la Muzeul Țării Crișurilor. Obiecte religioase de preț care aparțin confesiunilor din Oradea au fost expuse publicului. Printre exponate se numără opere realizate între secolele XVI-XIX.

Anul acesta, creștinii ortodocși și catolici sărbătoresc Învierea Mântuitorului, la aceași dată. Reprezentanții confesiunilor din Oradea au organizat o expoziție comună cu obiecte religioase. Însă printre exponate se regăsesc, tipărituri ce datează din secoul al XVI-lea sau sculpturi de la sfârșitul anilor 1700. "Ceea ce încercăm noi să oferim orădenilor este puțin din tradiția și modul de exprimare a bisericilor catolică și cea de rit oriental în perioada sărbătorilor Pascale", a spus Bocskei Laszlo, episcopul catolic.     

Icoane bizantine și sculpturi din secolul XIX

"Mesajul expoziției este unul simplu: miracolul Învierii izvorăște din credință și forța interioară", a spus Aurel Chiriac, directorul Muzeului Țării Crișurilor. În cadrul expoziției pot fi admirate icoane bizantine, dar și picturi renascentiste care îmfățișează patimile îndurate de Mântuitor înainte de sacrificare. Nelipsite sunt și tradiționalale ouă încondeiate care și-au găsit un loc de cinste în expoziția care va fi deschisă timp de două săpătmâni.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite