Cetățean italian înarmat cu un pistol cu gaz, descoperit de polițiști în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Bărbatul de 43 ani lucrează ca șofer de tir și locuiește de mai multă vreme în Oradea. Ieri, polițiștii orădeni l-au oprit în trafic. În urma controlului, oamenii legii au descoperit în cotiera autoturismului un pistol cu gaz, calibru 9 mm, cu zece cartușe.

Potrivit oamenilor legii, bărbatul achiziționase arma și muniția din Italia. "Cetățeanul italian le-ar fi introdus în România prin punctul de trecere a frontierei Borș în cursul lunii august 2008, fără a le declara organelor vamale sau de poliție", a precizat inspectorul principal Alina Dinu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Bihor.

Șofer de tir acuzat de contrabandă

Bărbatul în cauză este șofer de tir și efectueză curse între România și Italia. A recunoscut că nu a declarat arma și că nu deținea permis pentru portul acesteia. Mai mult, cetățeanul italian a predat pistolul, încărcătorul și alte cinci cartușe pe care le avea în locuință. "Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase continuă cercetările cu suspectul în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată", a spus Alina Dinu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite