Elevii bihoreni și-au prezentat propria viziune asupra violenței

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii vor să exmatriculeze violența din școli. Pentru a se face cât mai bine înțeleși, elevii din Marghita au organizat un concurs în care au prezentat o scenetă, un referat și au răspuns la un chestionar.

Campania "Primăvara nonviolenței în județul Bihor" a ajuns în Marghita. Joi după-amiază, elevii Colegiului Național „Octavian Goga" și cei ai Grupului Şcolar Industrial „Horea" au participat la concursul intitulat sugestiv „Să exmatriculăm violenţa". "Concurenţii au avut de parcurs trei probe, una teoretică, constând în completarea unui chestionar cu 10 întrebări referitoare la prevenirea criminalităţii, un moment artistic, care a constat într-o scenetă prin care tinerii au transmis propria viziune cu privire la violenţă și cea de-a treia probă a constat în prezentarea unor referate despre principalele forme de manifestare a violenţei şi modalităţile de rezolvare a conflictelor apărute între elevi", a spus subcomisarul Ioana Indrieș.

Întâlnire cu reprezentanții Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane

Astăzi, liceenii din Marghita vor participa la câteva întâlniri cu polițiști, dar și cu reprezentanții Centrului Regional Oradea din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane. Prevenirea traficului de fiinţe umane, a violenţei intrafamiliale sau a violenţei în şcoală și efectele violenţei vor fi principalele teme de discuție.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite