Astăzi se împlinesc 77 de ani de la înființarea departamentului de Protecție Civilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din 1933, angajații din departament au lucrat sub o singură deviză „Cu viaţa mea apăr viaţa". În zilele noastre, Protecția Civilă funcționează ca o componentă a Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă.

Printre misiunile pe care trebuie să le îndeplinească angajații acestei structuri sunt apărarea vieţii şi sănătăţii populaţiei, a mediului înconjurător, a valorilor materiale şi culturale importante. Din decemrbie 2004, Protecția Civilă este o componentă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență. "Angajații de la Protecție Civilă s-au făcut remarcați prin numeroasele acţiuni întreprinse pentru salvarea persoanelor surprinse sub ruine, înlăturarea muniţiilor rămase neexplodate din perimetrele locuite, asigurarea cu alimente şi apă a populaţiei din zonele care au suferit mari distrugeri", a spus locotenentul Cristian Herțe, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Crișana".

La început a fost apărarea pasivă

În România, conceptul de protecţie civilă a evoluat de la „apărare pasivă" în anul 1933, la „apărare locală antiaeriană" în anul 1952, apoi „apărare civilă" în anul 1978 şi „protecţie civilă" în anul 1996. Coordonarea activității de protecție civilă, în forma în care o cunoaștem astăzi se realizează printr-un serviciu care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Inspecţiei de Prevenire. Una dintre activitățile pe care o vor desfășura anul acesta angajații ISU "Crișana" este și cea de pregătire a studenţilor, elevilor şi preşcolarilor, pentru cunoaşterea tipurilor de risc la care pot fi expuşi în cazul unor situații extreme.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite