Vidanjarea este soluția de avarie pentru străzile care nu au fost racordate la canalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Gheorghe Doja
Strada Gheorghe Doja

Șoseaua de centură, Ogorului sau Făcliei sunt câteva dintre străzile Oradei unde au fost executate lucrări de extindere a rețelei de canalizare. Din lipsa fondurilor, racordarea populației nu a mai fost posibilă. Soluția de avarie propusă de Compania de Apă este vidanjarea.

Suma totală pentru finalizarea lucrărilor de extinderi cuprinse în convenția cu Ministerul Mediului este de 50.566.000 lei. Deși în parte lucrările contractate s-au finalizat, rețeaua este nefuncțională din cauza datoriilor acumulate de Compania de Apă către executanți. "Pentru o parte din străzile cuprinse în program nu s-a soluționat problema colectării apelor uzate și meteorice. Soluția de moment este asigurarea vidanjării periodice a străzilor", a spus Ovidiu Gavra, șeful Companiei de Apă. În această situație se află și Șoseaua de Centură, străzile Ogorului, Calea Aradului, Radu Enescu, Făcliei, Gheorghe Doja.

5.500 branșamente și 7.800 racorduri noi, pe hârtie

Lucrarea cu finanțare de la Ministerul Mediului are în vedere extinderea rețelei de apă cu 108 kilometri, a celei de canal menajer cu 141 kilometri și a celei de canal pluvial cu 100 kilometri. Pe hârtie există și execuția a 5.500 branșamente și 7.800 racorduri noi.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite