Compania de Apă vrea să extindă serviciile de alimentare și canalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Oradea există străzi unde rețeaua de canalizare este nefuncțională
În Oradea există străzi unde rețeaua de canalizare este nefuncțională

Principalul furnizor de servicii din acest domeniu a fost obligat să refacă planul de investiții propus pentru acest an. Dacă inițial, Compania de Apă avea stabilit un buget de 180.000.000 lei, acesta a fost redus cu aproape douăzeci de milioane.

Deși este an de criză, conducerea Companiei de Apă intenționează să extindă serviciile de alimentare cu apă și canalizare în mai multe localități din proximitatea Oradei. "Intenționăm să preluăm serviciile de alimentare și canalizare existente în localitățile Biharia, Girișul de Criș, Nojorid, Oșorhei și Sântandrei", a precizat Ovidiu Gavra, directorul Comapniei de Apă.

Bani mai puțini pentru investiții

Inițial, conducerea instituției a conceput un plan de investiții în valoare de 180.000.000 lei. Acesta s-a redus însă cu aproape 20.000.000. „Această valoare cumulează sursele de finanțare disponibile, respectiv surse proprii ale companiei, surse ale bugetului local, de stat și credite externe. Sursele proprii pentru anul 2010 au fost evaluate la 17.276.250 lei din care datoria externă este 7.650.000. Trebuie să precizăm că noi nu avem întârzieri la plata acestei datorii", a spus Kuntz Aniko, directorul economic al instituției.

Contractorii au solicitat insolvența Companiei de Apă

Pentru că Ministerul Mediului nu a virat banii necesari achitării lucrărilor contractate în 2009, Compania de Apă a acumulat restanțe în valoare de peste 11.000.000 către contractori. "Doi dintre aceștia au acționat în instanță compania și au cerut insolvența pentru datorii de 2.000.000 lei", a spus Ovidiu Gavra.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite