Orădenii sunt preocupați de ideea de a pune bani deoparte în condiții de securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orădenii au devenit mai cumpătați
Orădenii au devenit mai cumpătați

În contextul economic actual, nevoia de securitate materială dictează comportamente mai prudente, iar banii puși deoparte îi poate face pe oameni să se simtă mai liniştiţi cu privire la viitor. Bancherii spun că cea mai eficientă soluție sunt conturile de economii.

"Orădenii au devenit tot mai preocupați de nevoia de a pune bani deoparte, în condiții de securitate și de eficiență sporită, fapt pe care l-am constatat în urma creșterii numărului de conturi de economii respectiv depozite la termen în banca noastră, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut", a spus Leontin Ungur, director sucursala Bihor, Bancpost. Potrivit specialiștilor, depozitele în lei reprezintă opțiunea ideală a clienților. "Populaţia a reacţionat la criză prin scăderea consumului şi creşterea tendinţei spre economisire, în ciuda capacităţii reduse de acumulare a averii. Datorită randamentelor mult mai ridicate, depozitele în lei au rămas pe primul loc în opțiunea clienților, cu precizarea că în anumite perioade am remarcat un ritm mai ridicat de constituire a depozitelor în valută, ca urmare a volatilității cursului de schimb", a ad[ugat Leontin Ungur.

Persoanele fizice solicită credite pentru nevoi curente

Specialiștii în finanțe susțin că linia bussines a fost greu încercată de recesiune. „Există câteva cauze printre care le-aș aminti mediul erodat de afaceri, scăderea consumului. Ponderea solicitărilor pe acest segment este pentru capital de lucru, respectiv acoperirea cheltuielilor curente. Companiile solicită investiții pentru mijloace de transport productive", a spus Lucia Pojoca, director Banca Transilvania. Pe de altă parte, orădenii solicită credite pentru nevoi personale. "Clienții persoane fizice solicită creditele de nevoi curente, cardurile de credit, creditele ipotecare", a spus Leontin Ungur.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite