Inspectoratul școlar este la un pas de a câștiga două proiecte cu finanțare europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorel Luca este convins că Inspectoratul Școlar Bihor va primi finanțarea europeană
Dorel Luca este convins că Inspectoratul Școlar Bihor va primi finanțarea europeană

Valoarea celor două proiecte este de cinci milioane euro. Unul dintre acestea vizează perfecționarea cadrelor didactice din județele Bihor și Timiș. Până acum, perfecționarea profesorilor bihoreni se făcea la Universitatea Oradea.

Conducerea Inspectoratului Școlar Bihor a anunțat că se află pe ultima sută de metri cu întocmirea documentației. Mai mult, depunerea dosarului la Ministerul Muncii va avea loc vineri. "Unul dintre proiecte este realizat în colaborare cu Casa Corpului Didactic Timiș. Ne propunem să formăm 4.800 cadre didactice. În proporție de 40%, profesorii bihoreni vor participa la aceste cursuri", a spus Dorel Luca, inspectorul general. Până acum, cursurile de formare se realizau cu profesorii Universității Oradea, iar finanțarea de la buget nu acoperea necesitățile tuturor cadrelor. O parte dintre ei era obligată să suporte cheltuielile din banii proprii.

Perfecționarea profesorilor de matematică

Cel de-al doilea proiect cu finanțare europeană vizează formarea profesorilor de matematică și științele naturii. La acest program vor participa 5.000 cadre didactice din Bihor, Cluj, Sălaj, Satu Mare și București.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite