Oradea: Adevărul de Seară Oradea împlineşte un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă Adevărul de Seară Oradea sărbătorește un an de existență.

Cotidianul de seară, gratuit, despre care orădenii întrebau curioşi, parcă neîncrezători, cât timp va fi dat aşa, fără bani, a intrat deja în subconştientul localnicilor. Ne-am dat seama de acest lucru în toiul verii, când pe adresa de messenger a redacţiei am primit un filmuleţ cu oameni aşteptând la rând pentru a lua ziarul nostru, pentru care în aceeaşi dimineață ne-am dat peste cap să-l terminăm la timp. Totul pentru a „livra” proaspete, înaintea ziarelor de dimineaţă de a doua zi, informaţiile zilei.



La 16 octombrie 2008, când am pregătit primul număr al ziarului Adevărul de Seară, ştiam doar că vrem să fim altfel decât restul ziarelor locale, că nu vom scrie despre politică, sau ştiri în genul celor de la ora cinci. Urma să-i oferim orădeanului ceva care să-l relaxeze şi să-i aducă un zâmbet pe buze sau măcar speranţă, după o zi stresantă la serviciu.

image
image



Printre primii cititori, 17 octombrie 2009
                 Mihail Blaga, cititorul nostru fidel

În Adevărul de Seară de la 17 octombrie 2008 am scris despre aeroportul din Oradea, care îşi căuta un nume cu rezonanţă, care să-l scoată din anonimat.În pagina 4 am încercat să le explicăm orădenilor cum se face colectarea selectivă a deşeurilor. Încă mai avem multe de scris şi despre acest lucru, fiindcă noi, orădenii, mai avem multe de învăţat în această privinţă. La aproape un an de la lansara ziarului am dezbătut şi problema colectării deşeurilor de hârtie în Oradea, în cadrul unei campanii.

image



 În prezent tirajul nostru a ajuns la 15.000, iar cel mai mic fan al nostru a început să meargă.
 
Între timp, în cele 360 de ediţii care au trecut peste noi, am scris despre oamenii speciali ai oraşului, oameni de succes, cunoscuţi sau mai puţin cunoscuţi, dar care fac ceva cu pasiune. Despre cei care l-au părăsit, pentru o viaţă mai bună. Unul dintre ei este Radu Frenţiu, ajuns cel mai tânăr manager de hotel din Bali. Am simţit bucurie sinceră când ne-a povestit cât de fericit şi emoţionat a fost când, într-o zi banală de muncă, a fost chemat la recepţie de către o familie de români care citiseră în Adevărul despre el şi ţineau neapărat să-l cunoască.

image



Claudia, în documentare pentru Click

Am simţit că putem cu adevărat să schimbăm lucrurile, atunci când muncitorii de la OTL au ieşit să protesteze contra premiilor oferite în plină criză angajaţilor din primărie, premii despre care au aflat din ziarul nostru. Ne simţim mândre când lumea completează petiţiile pentru mai multe piste pentru biciclete în Oradea sau când cititorii ne spun că au colecţia Adevărul de Seară acasă, fiindcă vor să păstreze fiecare descriere a clădirilor istorice, prezentate în campania „Poveştile Oradei Mari”. Suntem şi mai orgolioase când ne vedem subiectele preluate tardiv  de presa locală, semn că, încă o dată, le-am luat-o înainte.

Diana Vereş, cel mai tânăr membru al echipei ADS Oradea. Daniela Stoica scrie poveşti cu oameni de succes.

image
image



Claudia Vidican, când îi vine o idee.
                                        Georgiana Anghel by Horea

image
image



A fost un an plin. Astăzi, când de dimineaţă până seară ne documentăm, scriem şi gândim pentru Adevărul de Seară, oradea.adevarul.ro, Adevărul şi Click, ne amintim cu melancolie de vremurile de la început.Suntem mereu într-o cursă contra-cronometru cu noi însene. Iar câştigătorul cursei este orădeanul, cititorul nostru fidel.

image
image
image



Cititori şi orădeni care au apărut în paginile ziarului nostru. Viviana Chirilă (în mijloc, poza de jos) a apărut pe pagina noastră cu oameni de succes, pentru performanţele obţinute în sport.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite