Acuzat de trafic de influență, avocatul Ioan Sava nu are voie să părăseasă țara 30 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul Ioan Sava (sursa foto: www.ebihoreanul.ro)
Avocatul Ioan Sava (sursa foto: www.ebihoreanul.ro)

Avocatul orădean Ioan Sava, reținut în urmă cu aproximativ două săptămâni pentru trafic de influență, nu poate părăsi țara penru o perioadă de 30 de zile. Cererea de arestare formulată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea a fost refuzată vineri de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Avocatul orădean Ioan Sava a fost ridicat în urmă cu aproximativ două săptămâni dintr-o sală de tribunal și reținut, pentru 24 de ore, de către procurorii Serviciului Teritorial  Oradea al Direcției Naționale Anticorupție, sub acuzarea de trafic de influență.  Clientul său, Ioan Morar Romocșa, judecat pentru complicitate la furt calificat, l-a denunțat fiindcă, în cursul lunii februarie 2012, i-ar fi cerut 7.000 de euro, pentru a-i obține o pedeapsă mai ușoară. „În calitate de avocat în cadrul Baroului Bihor şi de apărător ales al unei persoane judecate pentru complicitate la infracţiunea de furt calificat (denunţător în cauză), a pretins şi primit de la denunţător, în două rânduri, suma totală de 7.000 de euro. Inculpatul a pretins şi primit banii sub pretextul că suma ar urma să fie remisă magistraţilor de la Curtea de Apel Oradea, învestiţi cu judecarea cauzei privind pe denunţător, pentru ca aceştia să dispună faţă de denunţător o pedeapsă cu suspendare", au arătat procurorii orădeni, potrivit unui comunicat al DNA.

Citeşte aici mai multe detalii despre cazul avocatului Ioan Sava

Lăsat liber de Curtea de Apel Oradea

Procurorii anticorupţie au dispus reţinerea lui Ioan Sava, pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind apoi prezentat Curţii de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile. Magistraţii au respins însă propunerea procurorilor DNA. În încheierea penală, Pătrăuş Mihaela, președintele de ședință, a motivat că avocatul a fost eliberat fiindcă organele de urmărire penală nu au putut produce o probă care să arate că suma de 7.000 de euro a fost dată de către denunțător știind sau crezând că avocatul, traficându-și influența, va determina magistrații învestiți cu judecarea recursului să pronunțe o soluție în favoarea acestuia. Procurorii DNA au făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a respins vineri cererea de arestare a avocatului, dar l-a obligat pe acesta să nu părăsească ţara pentru următoarele 30 de zile.

 „Săpat" de un procuror

 Koloji Arpad, avocatul lui Ioan Sava, a declarat că  acesta ar fi victima unui complot. „Individul care l-a denunțat a fost șantajat, fiindcă mai are un dosar penal și i s-a promis că, în cazul în care va face denunțul împotriva avocatului Sava, va beneficia de o soluție favorabilă în celălalt dosar. Domunul Sava crede că denunțătorul a fost șantajat de către un procuror orădean", a spus avocatul Koloji Arpad.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite