Actorul Marcel Popa a părăsit scena vieţii, la vârsta de 81 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Popa
Marcel Popa

Teatrul Regina Maria din Oradea este în doliu. Îndrăgitul actor Marcel Popa a decedat la vârsta de 81 de ani. Colectivul artistic al Teatrului deplânge trecerea în nefiinţă a acestuia şi este alături de familia îndoliată.

Mulţi actori ai Teatrului Regina Maria l-au cunoscut personal, pe actorul Marcel Popa, fiind  colegi de şcoală, de scenă sau prieteni vechi. La vârsta de 81 de ani actorul părăseşte scena vieţii, dar va rămâne mereu în amintirea celor care l-au cunoscut şi admirat.

Scăpat, în urmă cu aproximativ zece ani, dintr-un accident de circulaţie cu „doar" două operaţii pe creier, şi-a revenit miraculos în patru-cinci ani, datorită „mâinii de aur" a chirurgului Miron şi a devotamentului cu care sora sa, Uţa, l-a îngrijit în toată această grea perioadă.

"Mutat la Bucureşti, lângă sora sa, a avut puterea să apară în câteva producţii TV şi clipuri publicitare. În toamna anului trecut a venit la Oradea, în calitate de invitat la Festivalul de Teatru Scurt, să revadă clădirea, colegii şi spectatorii alături şi pentru care jucase peste 30 de ani. A plecat cu durere şi nostalgie. Nu s-a mai întors.

L-am revăzut în luna aprilie a acestui an. Ne-am plimbat prin Bucureşti, am povestit. Îi era frică! De ce? De ce ne e frică tuturor, la un moment dat. L-am sunat să-l felicit pentru cei 81 de ani, pe care i-a împlinit, în 20 mai. „Eşti primul care m-a sunat", mi-a spus. Urma să mă sune. Nu m-a mai sunat. Ieri a sunat telefonul; era sora lui! Mi-am dat seama.Din 26 iunie 2012 Marcel nu mai este.S-a transferat în altă trupă!" scrie acotul Eugen Ţugulea despre amicul şi colegul său.

Dumnezeu să-l odihnească!

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite