Activităţi educative şi competiţii pentru copii în Orăşelul Copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orăşelul Copiilor s-a pregătit cu o serie de activităţi pentru copiii care s-au întors din vacanţă. Capul de afiş îl constituie cursurile şi activităţile educative dedicate acestora, dar şi competiţiile pregătite special pentru ei.

Săptămâna aceasta, în Orăşel debutează trei serii noi de cursuri de şah susţinute de maestrul Fide, Dan Ovidiu Raţ. Aceste se vor ţine în fiecare zi de marţi, miercuri şi joi, de la ora 18:00, fiind acceptaţi, pe categorii, atât începători cât şi avansaţi. Pentru 12 ore un copil va plăti 100 de lei. Sâmbătă, la Orăşel va avea loc ediţia a IX-a lunară a turneului de şah pentru copii, la finalul căreia se vor acorda cupe şi diplome pentru câştigători. 

Pictura se desfăşoară în continuare la un preţ promoţional de 80 lei pentru 12 ore de curs, lecţiile fiind planificate în fiecare miercuri de la ora 18:00, după care, doritorii vor putea să participe la o oră de creaţie plastică sub coordonarea aceleiaşi profesoare.

Cursuri de engleză şi italiană

Tot ziua de miercuri este dedicată la Orăşelul Copiilor lecţiilor de limba engleză după metoda Helen Doron, susţinute de profesoare specializate în acest stil de educaţie complementară. Din luna octombrie,vor debuta şi cursuri de limba italiană pentru începători, destinate atât copiilor cât şi adulţilor, la preţul de 10 lei pe oră. Cursul este susţinut de profesorul italian Mirco Tassinari, un bun cunoscător al limbii române.

Spaţiul cosmic pe înţelesul celor mici

Astăzi, în organizarea Clubului de Astronomie şi Ştiinţe Spaţiale din Orăşelul Copiilor, coordonat de profesoara Valentina Matei, copiii sunt invitaţi la o activitate educativă cu tema „Saturn, stăpânul inelelor". Activitatea va începe la ora 17:00, accesul fiind liber şi gratuit pentru toţi doritorii.„Ziua de sâmbătă va aduce, pe lângă concurenţii de la turneul lunar de şah, şi persoanele interesate să pătrundă în tainele Pedagogiei Waldorf, cu sprijinul unor specialiste care coordonează acest sistem educaţional la nivelul învăţământului de masă din România. Accesul la programul demonstrativ care va începe la ora 10:00 este, de asemenea, gratuit", a precizat Mihaela Alexandru, consilier în cadrul Orăşelului Copiilor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite