Activitatea Elenei Udrea la ministerul Dezvoltării şi Turismului, verificată de MAI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activitatea fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului este verificată de către Ministerul de Interne. Informaţia a fost dată, ieri, de  actualul ministru al Eduard Hellvig.

Modul în care Elena Udrea, fostul ministrul al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a folosit banii publici este verificat de către angajaţii MAI. "Am avut o discuţie informală cu Ministrul de Interne, Ioan Rus, în care i-am solicitat să primesc ofiţeri specializaţi cu precădere în controale pe fonduri. Cred că luni voi semna adresa către Ministerul de Interne de unde voi primi detaşaţi un număr de trei persoane pentru două luni ca să pot să pot face aceaste controale profesionist", a afirmat Eduard Hellvig, actualul ministru.

Ministrul a adăugat că "nu e posibil ca pe 27 aprilie şi 5 mai, care a fost zi de sâmbătă, să se facă plăţi şi să se semneze contracte de 100 de milioane de euro"."De unde graba asta? Se temeau că nu mai conduceau ministerul? De unde atâta disponibilitate de a utiliza resursa bugetară cu frenezie înainte de alegeri?", a adăugat demnitarul.

"La nivelul celor două companii am declanşat acţiuni ale Corpului de control. Am schimbat preşedintele Companiei Naţionale de Investiţii şi am numit interimar un director care are ca obiectiv prioritar să prezinte un raport cu ceea ce s-a întâmplat în cadrul instituţiei pentru că, nu-i aşa au fost pârtii făcute cu 40 milioane de euro şi care astăzi se surpă", a mai  spus ministrul.

Rezultatele auditului vort fi finalizate peste trei-patru săptămâni, urmând să fie date publicităţii.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite