Acord de principiu pentru realizarea pasajelor supraterane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinţa de Consiliu Local
Şedinţa de Consiliu Local

În cadrul şedinţei de Consiliu Local consilierii au aprobat elaborarea documentaţiilor tehnico-economice pentru cele două pasaje peste drumul de centură al municipiului în zona străzilor Nojoridului şi Ciheiului, a rampelor de acces şi a joncţiunii cu drumurile adiacente.

Această decizie provine din faptul că în data de 17 august Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a dat acordul de principiu pentru realizarea a două pasaje supraterane mai mici pe şoseaua de centură în colaborare cu Primăria Oradea.

Aceste pasaje subterane vor fi construite din fondurile CNADNR în zona cartierului Grigorescu. Deoarece zona amintită este în permanentă dezvoltare, urmând ca Primăria Oradea să creeze aici Parcul Industrial II, este necesară soluţionarea circulaţiei tot mai intense în intersecţia drumului de centură cu străzile adiacente prin decongestionarea traficului de pe şoseaua de centură.

Astfel, Primăria Oradea şi CNADNR au convenit ca partea superioară de construcţie a pasajelor să fie executată de către CNADNR, iar construcţiile ajutătoare care vor face legătura dintre partea superioară a pasajelor şi sol, respectiv rampele şi drumurile de legătură dintre pasaje şi drumurile adiacente să fie finanţate din surse financiare ale municipiului Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite