Absolvenții cursurilor de folosire a computerelor au scăpat de o probă de bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 90 de elevi, din clasele a unsprezecea și a douăsprezecea, de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, au scăpat de proba de competențe digitale din cadrul examenului de bacalaureat. Astăzi le-au fost înmânate certificatele de absolvire a cursurilor ECDL, primind astfel, din oficiu, calificativul de „experimentat", la proba de competențe digitale, la bacalaureat.

„Importanţa dezvoltării competenţelor digitale la elevi a devenit una dintre  preocupările sistemului de învăţământ din România", spune Iosif Eilender, directorul Colegiului Național Mihai Eminescu, din Oradea. „Dobândirea competenţelor de nivel ECDL-Complet până la finalul liceului, indiferent de tipul acestuia, maximizează şansele absolvenţilor pe piaţa muncii şi capacitatea lor de a valorifica maximal oportunităţile ulterioare de învăţare", consideră Eilender.

Primul liceu acreditat ECDL, din Bihor

Potrivit acestuia,  Colegiul Naţional Mihai Eminescu a obţinut acreditarea de Centru de Testare Autorizat ECDL încă din anul 2003, fiind primul liceu care a obţinut această acreditare din judeţul Bihor. Prin eforturile profesorilor din catedra de Informatică, un număr de 750 elevi au obţinut certificarea ECDL, fapt care situează Colegiul Naţional Mihai Eminescu printre cele mai importante centre ECDL din ţară. 

Festivitatea de înmânare a certificatelor ECDL a avut loc astăzi, la colegiul Mihai Eminescu, în prezența Anei Dulu, director general ECDL România.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite