Absolvenții de top pleacă din Oradea spre centre universitare cu vechime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii aleg să urmeze facultatea în centrele universitare renumite din țară sau din străinătate. La Universitatea din Oradea, numărul cererilor din partea absolvenților de liceu se află în scădere cu peste 400 de studenți, față de aceeași perioadă a anului trecut

Absolvenții din Oradea care au avut medii mari la BAC s-au decis să-și îndrepte privirile spre universități de top din țară și din străinătate. Tinerii pleacă de acasă cu gândul de a-și construi o carieră  solidă și de a se maturiza învățând să se descurce pe propriile puteri.  Ei preferă să se orienteze spre centre universitare vechi, care la oferă oportunitatea de a face practică în timpul facultății.

„Eu am decis să dau la Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor din Cluj", spune Anteea Tocai, absolventă a Colegiulului Național Mihai Eminescu. „Am decis să plec din Oradea pentru că despărțirea de casă este o etapă importantă de maturizare și trebuie să învăț să mă descurc pe propriile-mi puteri", explică tânăra.

„Am ales Clujul pentru că m-am îndrăgostit de acest oraș de când l-am văzut. Este un centru universitar adevărat, unde simți că trăiești și care te îmbie să stai", susține Anteea. „Pentru un student este foarte importantă practica pe care o face în timpul facultății. Știu că la Cluj sunt programe prin care poți face acest lucru, la fel cum sunt programe de Exchange care te ajută să ajungi în străinătate și să intri în contact cu alt sistem de învățământ", mărturisește Anteea.

Citeşte astăzi în Adevărul de Transilvania unde au ales să studieze absolvenţii de top din Oradea

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite