Absolvenții de liceu se pot înscrie la examenul de Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenții claselor a XII-a au timp să se înscrie la examenul de Bacalaureat din acest an până la 27 mai. Înscrierile se fac la secretariatul liceului absolvit de candidat. Se pot înscrie atât candidații din seria curentă, cât și absolvenții din alți ani, care nu au promovat examenul.

Prima probă a examenului, Proba A de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, este programată în perioada 6-8 iunie.  Proba B, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, va avea loc în perioadal 8-10 iunie. Proba D, privind evaluarea competentelor digitale, este programată pentru  13 - 17 iunie. Proba C, de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, va avea loc în perioada 20-23 iunie.
Probele scrise vor începe la 27 iunie. Examenul se va desfășura pe parcursul a patru zile. Prima probă scrisă va fi la limba și literature română, urmată de cea la limba și literatura maternă.  Proba scrisă obligatorie corespunzătoare profilului  este programată pentru 29 iunie. La 1 iulie va avea loc ultima probă scrisă, din materia la alegere. Rezultatele la 3 iulie, iar eventualele contestaţii se pot depune la 4 iulie, în intervalul orar 8:00-12:00. Rezultatele finale vor fi afişate la 8 iulie. A doua sesiune va avea loc in perioada august-septembrie, iar inscrierile se fac in intervalul 11-15 iulie.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite