A votat din SUA pentru tinerii din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Popa
Raluca Popa

Orădeanca Raluca Popa a băgat în urne ultimul vot din, cu două minute înainte închiderii secției de vot. Stabilită de zece ani în Statele Unite ale Americii, Raluca Popa speră că România să devină un loc mai bun pentru tinerii din țară.

Orădeanca Raluca Popa (27 de ani) stabilită în Los Angeles, unde urmează colegiul, a fost ultimul român din lume care a votat. Prinsă cu studiul, tânăra era să rateze alegerile. "Făceam temele și nu mi-am dat seama cum a trecut timpul. A fost în ultimul moment", povestește Raluca. A votat la secția numărul 207 din Los Angeles, aflată la 35 de minute de casa ei. Deși este plecată de multă vreme din țară și o duce bine în Los Angeles, ea nu s-a rupt de țară. Citește pe internet știrile de acasă, unde au rămas rudele ei. Acesta este și unul dintre motivele care a mers la vot. "Am votat pentru că trăind aici am văzut ce fel de efect are când lumea nu se duce la vot. Și un singur vot poate să facă diferența", spune convinsă Raluca.

Dezamăgită de ce a văzut în țară

În scurtele vizite în țară a rămas dezamăgită că nu a văzut schimbări majore în mentalitatea oamenilor. "Am fost acasă de două ori și am fost decepționată de ce am văzut . Sper ca pe viitor să se schimbe ceva din mentalitatea noastră, să ajungem să fim văzuți cu alți ochi", mărturisește orădeanca."Din ce citesc aici pe internet, din ce mai aud de la colegi am tot impresia că suntem cu mentalitatea de pe vremea lui Ceaușescu. Mai avem nevoie de o grămadă de ani să fim mai deschiși la minte", crede Raluca.  Cel mai tare o dezamăgește că tinerii nu au posibilități să răzbească singuri. "Aici eu sunt independentă financiar. Nu trebuie să stau acasă cu părinții până mă căsătoresc. Mă uit la prietenii mei din țară care încă locuiesc cu părinții ori s-au căsătorit și locuiesc la socrii", povestește tânăra.

"Familia, părinții sunt acolo și vreau să se schimbe în mai bine"

Raluca Popa, studentă

În străinătate au votat 150.000 de români

Cele șapte secții de votare amenajate pe Coasta de Vest a Statelor Unite,  respectiv în Los Angeles, Portland, Seattle, San Francisco, Sacramento, Orange County şi Las Vegas au fost ultimele secții închise. Pe baza diferenţelor de fus orar, votul s-a derulat în străinătate pe durata a 35 de ore. La cele 294 de secţii din străinătate au votat peste 147.600 de cetăţeni români.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite