ALEGERI Ecologistul Horea Vuşcan a ucis trei oameni şi se vrea primar al Oradei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Horea Vuşcan, candidatul ecologist la Primăria Oradei, este autorul unui accident produs în centrul oraşului din cauza vitezei, în urma căruia trei persoane şi-au pierdut viaţa.

Horea Vuşcan (31 de ani), fiul lui Coriolan Vuşcan, fostul patron al fabricii de ulei „Interoil", a fost, în urmă cu nouă ani, autorul unui groaznic accident petrecut în Oradea. Într-o seară de septembrie, după miezul nopţii, el gonea la volanul bolidului său, un BMW, pe strada Republicii, depăşind cu mult viteza legală.

Din sens opus, venea la volanul unui Ford, clujeanul Karsai Stefan (33 de ani). Acesta, având prioritate, a virat la stânga. Vuşcan, în loc să cedeze trecerea, a intrat în plin în maşina clujeanului, aruncându-o pe trotuar, unde s-a lovit de un gard de beton. Cei trei pasageri din Ford au murit pe loc. Martorii au susţinut, atunci, că Vuşcan conducea beat şi cu o viteză de peste 140 km/oră. El a scăpat doar cu câteva leziuni minore. Tragedia rutieră a lăsat cinci copii orfani şi a iscat multe controvesre.

La vremea respectivă, se vehicula că Horea Vuşcan avea 0,8 la mie alcoolemie, însă în urma analizelor de la spital a rezultat că nu băuse nimic. De asemenea, în ciuda martorilor care au afirmat că bolidul avea viteză excesivă, expertizele efectuate au stabilit că Vuşcan conducea cu puţin peste 84 de kilometri/oră. Limita în zonă era de 50 de km/oră. Orădeanul a fost condamnat, în 2008, de Curtea de Apel Braşov, la doi ani de închisoare cu suspendare şi despăgubiri de 200.000 de euro.

Primar ecologist

Acum este candidat la primăria Oradei din partea Partidului Uniunea Ecologistă din România. Este conştient că faptele din trecut o să-l urmărească toată viaţa. „Dacă lucrurile pe care eu le spun sunt adevărate, un accident nu are cum să le facă neadevărate. Am plătit moral, civil, penal şi mi-am plătit şi datoriile. Acel accident face parte din trecutul meu şi mi-l asum. Este campaie electorală, iar accidentul pe care l-am avut în urmă cu nouă ani, nu este uitat. Eu cred că trecutul meu n-ar trebui să aibă nicio relevanţă", ne-a spus Vuşcan.

Părerile orădenilor în ceea ce priveşte candidatura acestuia sunt împărţite. Studenta Natalia Baciu (23 de ani) crede că o persoană vinovată de uciderea altor trei persoane nu merită să candideze la funcţia de primar al Oradei. În schimb, studentul Andrei Florin (22 de ani) nu vede nicio problemă în ce priveşte candidatura lui Vuşcan. De aceeaşi părere este şi Dalia Petre (35 de ani), economistă: Trăim într-o ţară liberă. Dacă legea îi dă dreptul să candideze, eu nu văd nicio problemă. O astfel de greşeală poate schimba în bine omul. Este o prostie să judeci omul după trecut. Prezentul contează".

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite