Asociația AIESEC îi învață pe studenți să fie responsabili, cu sprijinul unor traineri indieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenții orădeni au șansa de a se înscrie în AIESEC
Studenții orădeni au șansa de a se înscrie în AIESEC

Începând de astăzi și până la mijlocul lunii mai, asociația studențească AIESEC Oradea desfășoară proiectul Sustainability Education Program, în colaborare cu The Royal Bank of Scotland. Proiectul,  cu tema educaţiei de mediu, se bazează pe seminarii şi sesiuni atât teoretice cât şi practice, susținute de către traineri din India.

„Ceea ce îl deosebeşte pe acest proiect de altele este faptul că sesiunile şi cursurile teoretice vor fi ţinute de cele două studente din India, Shalaka Thakur şi Nandita Kotwal, care au venit în România  prin intermediul programului Exchage, un program de schimb internaţional de experienţă pe care AIESEC îl desfășoară. Ele au participat timp de o săptămână la Bucureşti la ședinţe de pregătiri oferite de organizaţii non-guvernamentale în domeniu”, relatează Răzvan Isai, vicepreședinte comunicare la AIESEC Oradea.

Pentru tineri responsabili

Seminariile şi sesiunile de pregătire vor fi pe diferite teme precum responsabilitatea personală, schimbări climatice, dezvoltare durabilă, responsabilitatea socială a companiilor şi impactul social. Pe lângă faptul că studenţii vor învăţa elemente teoretice, vor avea şansa de a le şi pune în aplicare, deoarece fiecare student, făcând parte dintr-o echipă, va realiza un proiect cu una din temele enumerate mai sus. Cele mai bune proiecte vor fi premiate, în urma unui concurs. La finalul proiectului fiecare student va primi o diploma de participare.

Probleme globale

Shalaka Thakur şi Nandita Kotwal, venite tocmai din Mumbai,  pentru a participa la proiectul Sustainabilty Education Program, au ales să se implice în  acest proiect pentru că, spun ele, există o problemă comună care ne uneşte pe toţi, indiferent de ţară. Cele două îi îndeamnă pe studenţii din Oradea să se alăture acestei iniţiative naţionale de a realiza o schimbare atât pentru ei înşişi, cât şi pentru cei din jur şi mediul înconjurător.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite