Cum iau tinerii religia la misto. Blasfemie online în numele Sfintei Parascheva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un tânăr şugubăţ i-a făcut profil de facebook Sfintei Parascheva
Un tânăr şugubăţ i-a făcut profil de facebook Sfintei Parascheva

Un tânăr şugubăţ a creat pe Facebook un profil în numele Cuvioasei Parascheva. Acesta a postat mai multe mesaje blasfemitoare.

Sfânta Parascheva este „cea mai sărutată călugăriţă din lume", îi poate blestema pe internauţi „ pentru că e sfântă" şi se afla într-o relaţie. Asta reiese dintr-un profil de Facebook făcut în glumă de către un tânăr.

Un tânăr şugubăţ i-a făcut profil de facebook Sfintei Parascheva

Gluma acestuia a prins foarte bine în rândul celor care folosesc site-ul de socializare. Asta pentru că la fotografiile sau mesajele postate la profil de „Sfânta Parascheva" s-au adunat mai multe comentarii, lăsate la fel în bătaie de joc faţă de religie.

Sfânta Parascheva pe Facebook

„Intre Vodka si Apa Sfintita, ce alegi?", a postat Cătălin. De asemenea, la una dintre fotografiile postate la profil apare şi ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, iar la descrierea pozei şugubăţul scrie că faţa bisericească este „peştele" Sfintei Parascheva.

Preotul ieşean Mihai Mărgineanu spune că astfel de glume nu ar trebui luate în serios. „Nu are sens să ne pierdem vremea cu astfel de lucruri. Pentru un creştin este o pierdere de vreme. Astfel de site-uri nu-i pun în pericol pe bunii noştri creştini. Un creştin ştie să caute ceea ce este important pe Internet şi, la fel cum ne ferim de gripă sau de alte boli, trebuie să ne ferim şi de astfel de site-uri", ne-a spus clericul.

VEZI AICI PROFILUL DE FACEBOOK

Citeşte şi:

Pelerinaj pe Facebook la Sf. Parascheva

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite